KURUSKAN BADAN :
CARA MENGURUSKAN BADAN

 

 

Makanan, Tenaga dan Lemak

  • Setiap makanan memberikan tenaga
  • Unit tenaga yang badan kita gunakan ialah kalori
  • Ada makanan yang mengandungi kalori rendah dan ada yang tinggi
  • Badan kita sentiasa menggunakan tenaga untuk proses dalaman dan luaran
  • Setiap kilogram lemak mengandungi 7,700 kalori
  • Kalau nak kuruskan badan, kurangkan kalori makanan, lebihkan pergerakan
  • Untuk maklumat lanjut, fon 017-328 5129 atau isi borang ini SEKARANG!
 
 
makanan ini bukan cara menguruskan badan
Ini bukan makanan untuk kuruskan badan

Cara Menguruskan Badan Dengan Selamat

Sekiranya kalori dari makanan kurang dari kalori yang digunakan seharian oleh badan, berat badan akan berkurangan. Sekiranya badan kita menggunakan 2,300 kalori sehari, sedangkan makanan kita mengandungi 1,200 kalori sehari, berat badan akan berkurangan 1kg seminggu.

Tak ada cara lain untuk kuruskan badan selain mengambil kurang kalori dari yang diperlukan oleh badan. Ini boleh dilakukan dengan mungurangkan kalori dari makanan atau meningkatkan keperluan kalori oleh badan, atau kedua-duanya sekali.

Soalnya, bagaiamana cara yang selamat untuk mengurangkan kalori makanan atau menambah kalori yang digunakan oleh badan? Kita terangkan:

Mengurangkan kalori makanan

Kita boleh mengurangkan kalori dari makanan dengan mengurangkan makan. Tapi, kita tak boleh makan terlalu sedikit, sebab bila kurang makan, ada kemungkinan badan kita tak dapat zat makanan secukupnya. Ini akan menyebabkan badan kita menjadi lemah, kadar metabolik menurun dan penggunaan kalori oleh badan menjadi sedikit. Bukan begini caranya untuk menguruskan badan. Hasrat kita untuk menurunkan berat badan tak tercapai, sebaliknya kita boleh jatuh sakit!

Untuk mengatasi masalah ini, Herbalife (dan kami menawarkan peluang perniagaan dari syarikat ini, selain peluang untuk menggunakan produk mereka yang terbukti berkesan) telah merumus satu minuman dengan kalori yang sangat rendah, tetapi mengandungi zat makanan yang sangat lengkap dan memenuhi keperluan badan. Minuman ini sesuai digunakan sebagai gantian makanan untuk dua dari tiga makan utama setiap hari: sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.

Contohnya, minuman ini boleh diambil sebagai sarapan pagi dan makan tengah hari, dan makan makanan biasa untuk makan malam. Atau gunakan minuman ini untuk sarapan pagi dan makan malam, dan makan makanan biasa untuk makan tengah hari. Pastikan "makanan biasa" itu tidak mengandungi terlalu banyak karbohidrat atau lemak, dan banyakkan protein.

Minuman ini telah dirumus dengan bermacam vitamin, zat galian dan lain-lain khasiat pemakanan yang diperlukan oleh badan kita. Minuman ini juga mengandungi protein dan serat, kedua-duanya penting untuk kuruskan badan.

Karbohidrat, Lemak dan Protein

karbohidrat yang kita makan akan bertukar menjadi gula untuk memberi tenaga (kalori) kepada badan. Jika ada gula berlebihan, ia akan ditukar kepada lemak dan disimpan dalam sel lemak. Akan bertambahlah kegemukan kita!

Lemak yang kita makan akan bertukar menjadi gula jika tak ada karbohidrat atau gula dalam badan kita. Kalau tak diperlukan, lemak yang kita makan akan disimpan dalam sel lemak juga.

Protein yang kita makan akan digunakan untuk membuat hormon, enzim, sel baru dan sebagainya. Kalau ada protein berlebihan, badan kita akan simpan dalam otot-otot kita dan otot-otot akan menjadi bertambah padat. Lagi padat otot-otot kita, lagi banyak tenaga (kalori) yang diperlukannya dan ini boleh membantu membakar lemak dalam badan kita. Jadi, salah satu cara menguruskan badan ialah dengan memakan lebih banyak protein.

 

Mereka Berjaya Kuruskan Badan...

kuruskan badan dengan berkesan hasil cara menguruskan badan yang selamat

Meningkatkan Kadar Metabolik

Macam mana kalau setiap orang jadi boss? Tapi kita jangan panggil dia "boss". Kita panggil dia "upline". Dan dia melantik "downline", bukan pekerja.

Downline boleh beli produk terus dari pembekal dan dapat 100% keuntungan dari apa yang dia jual. Upline pulak akan dibayar oleh pembekal (bukan oleh downline!) sedikit duit (kata lah 5%) sebagai royalti atas jualan downline dia.

Sekarang baru betul! Downline (dulu pekerja) dapat banyak, sebab dia yang jual. Upline (dulu boss) dapat sikit sebab bukan dia yang jual. Itu pun kalau upline sendiri menjalankan perniagaan bagi bulan tu. Kalau upline turut berniaga, dia juga akan dapat keuntungan hasil jualannya, sama seperti downline, dan dia akan dapat royalti. Kalau dia goyang kaki saja, pembekal tak bayar dia apa-apa.

Setuju tak cara ni lebih adil?

Downline pun boleh jadi upline juga. Dia boleh lantik downlinenya sendiri dan dapat royalti dari pembekal, bergantung kepada jumlah jualan downline dia, dengan syarat dia sendiri aktif menjalankan perniagaan.

Proses ni boleh berterusan untuk membentuk banyak level downline dan upline.

Inilah yang dipanggil Perniagaan Berangkai atau Multilevel Marketing, dimana semua orang jadi boss dan boleh menerima pendapatan yang tinggi kalau berusaha.

Setiap individu yang menyertai MLM boleh melantik seberapa ramai orang lain sebagai downline dia. Kalau perniagaan yang kami tawarkan ni, tak susah nak cari downline. Mula2 gunakan produk. Dengan produk-produk ni, orang yang kurang bertenaga akan dapat lebih tenaga. Orang gemuk akan jadi kurus. Orang berpenyakit ramai yang akan kurang penyakit dia disebabkan nutrisi yang bagus.

Bila dah rasa sendiri faedah produk, kongsikan dengan kawan2, saudara mara dan sesiapa saja. Kesihatan adalah segalanya. Ramai yang sedang mencari produk-produk yang ada dalam peluang perniagaan ni.

Seterusnya, mari kita tengok contoh pendapatan yang boleh kita perolehi, kalau kita turut serta menjual produk dan mencari downline melalui peluang perniagaan ni. Memang di luar jangkaan!!

Klik sini untuk Contoh Pendapatan

Perhatian: Ini cuma contoh. Dalam perniagaan sebenar, ada yang dapat lebih dan ada yang dapat kurang.